ActualitateSliderSocial

”Deblocați Transalpina!”

Mihai Weber, deputatul PSD Gorj, trage un semnal de alarmă către autorități și le cere acestora să deszăpezească cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, care rămâne sub nămeți.

Liderul PSD Gorj atrage atenția că, din cauza acestui blocaj al Transalpinei, suferă și cabanierii din Rânca pentru care acestă perioada este una moartă. Dacă Transalpina ar fi redeschisă, turiștii ar putea veni într-un număr cât mai mare și s-ar putea bucura de natura care oferă peisaje spectaculoase, iar situația cabanierilor va putea fi reglată din punct de vedere economic, în cel mai scurt timp.

Mihai Weber a ținut să facă și o comparație legată de cum se lucrează pe Transfăgărășan și Transalpina, astfel că, spune acesta, drumarii de la Brașov trag tare în aceste zile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului, iar în Gorj, cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, rămâne sub nămeți, în ciuda faptului că stratul de zăpadă de aici este mult mai mic decât cel de pe Transfăgărășan.

”După ce au fost îngenunchiați de măsurile haotice impuse de Guvern de la instalarea pandemiei de COVID -19, operatorii din turism din Rânca sunt condamnați să suporte pe mai departe incompetența și lipsa de măsuri a celor care ne conduc vremelnic. Deblocați Transalpina!!!”, a mai scris Weber pe facebook.

Anul precedent, Transalpina s-a deschis circulaţiei publice la data de 23 mai. În prezent, zona care leagă staţiunea Rânca de Obârşia Lotrului este închisă. În cel mai rău caz, Transalpina se va deschide la data de 30 iunie.

Autoritățile transmit că în prezent, stratul de zăpadă este unul foarte mare, iar utilajele nu pot interveni pentru a debloca drumul, pentru că există riscul producerii unei avalanșe.

După ce reprezentanţii CNAIR vor deschide circulaţia, aceasta va putea fi tranzitată doar pe parcursul zilei, de către autoturisme care cântăresc maximum 7,5 tone, cu o viteză maximă de 30 de kilometri pe oră.

Transalpina (DN 67C) este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

 

Articole similare

Back to top button