Târgujiancă la jocurile olimpice

Singură, în prim-plan la această ultimă competiție care le-a dus pe românce la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost barca feminină de 8+1, „Nava Amiral” a României, care a câștigat și titlul european la Varese. Tricolorele sunt mari favorite după ce au obținut titlurile continentale în ultimii 2 ani. Pentru locul 2 disputa va fi cel mai probabil între Germania și Olanda. Componența echipei este aceeași ca la Europene. Adică Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea.

În cea mai grea competiție, bărcile de 8 plus 1, feminin și masculin ale României, au obținut duminică, în Regata de la Lucerna, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021.

Fetele au intrat primele în concurs. Cinci bărci s-au aliniat la start, iar primele două obțineau biletele pentru Jocurile Olimpice.

La fel ca în cursa de „încălzire”, de sâmbătă, tricolorele, printre care s-a aflat și Denisa Tîlvescu, au ocupat locul 2, după China, dar în fața Germaniei, Olandei și Rusiei.

Denisa Tîlvescu, spune că această competitie a fost una foarte dificilă și emoțiile nu au încetat să apară. Acum se pregătește pentru jocurile Olimpice de la Tokyo care vor avea loc în această vară.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, a ținut să-i transmită felicitările sale printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Felicitări , Denisa Tîlvescu, pentru dubla calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Sportiva din Târgu Jiu a reușit să se califice alături de două echipaje, atât la 8+1, cât și la 4 rame, la cea mai importantă competiție de la nivel mondial.

Denisa este cetățean de onoare al municipiului Târgu Jiu și o vom putea urmări la Jocurile Olimpice din aceasta vară.

Sperăm ca astfel de momente să fie din ce în ce mai numeroase și, așa cum am promis, voi continua să susțin sportul la Târgu Jiu pentru că sunt convins că vor fi tot mai mulți tineri ce vor face performanță. Atâta timp cât vom avea oameni implicați și dornici să descopere tinere talente și le vom oferi copiilor noștri condițiile necesare pentru a demonstra ceea ce pot, sunt sigur că vom mai avea astfel de rezultate.

Felicitări , Denisa, și succes în continuare” a scris primarul Marcel Romanescu pe Facebook.