ActualitateSliderUltima ora

Sindicaliștii la o nouă întâlnire cu Ministrul

Minerii și energeticienii au fost ieri la o nouă întâlnire cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Discuția s-a concentrate  asupra detaliilor planului de restructurare al CEO și asupra măsurilor de protecție socială pentru angajații colosului energetic. Și bugetul companiei a fost un punct pe ordinea de zi.

Gabriel Căldărușe, președintele SMEO spune că a vorbit cu Virgil Popescu în principal despre creșterea fondului de salarii pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, însă nu s-au găsit deocamdată soluții în acest sens. O nouă întâlnire pe acest subiect va avea loc mâine, ori cel târziu luni pentru a găsi o cale de mijloc. Sindicaliștii cer o lege specială care să nu implice impact bugetar asupra companiei.

Un alt sindicalist prezent la întâlnire a fost Ion Popescu de la Sindicatul Renașterea Jilț. În principal acesta a fost nemulțumit de starea în care se află clădirea ministerului, și spune că dacă ministrul nu se poate ocupa de sediul instituției, nici nu poate gestiona problemele sistemului energetic. Sindicalistul spune că a solicitat atât creșterea salariilor cât și introducerea sporurilor și adaosurilor în cadrul acestora. Nici în acest caz nu a fost primit un răspuns concret, urmând ca ministrul să prezinte doleanțele Premierului.

La întâlnire au participat și Directorul General al CEO, Daniel Burlan, precum și deputații PNL de Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină. Cel din urmă spune că urmează să aibă loc o analiză a propunerilor sindicaliștilor și mai apoi o nouă întâlnire cu Virgil Popescu.

Ministrul Energiei spune într-un comunicat de presă că are soluții pentru Complexul Energetic Oltenia și că va pune în practică schimbări în bine.

Am discutat despre esența măsurilor luate de Guvern și Ministerul Energiei pentru a veni în ajutorul CEO și necesitatea implementării planului de restructurare al Complexului. Acest plan va oferi noi posibilități de investiții și dezvoltare pentru Sistemul Energetic Național. Din păcate, colegii revin la minister cu fel și fel de zvonuri care denaturează realitatea situației. Oamenii aceștia nu merită manipulări politice, astfel că mă așez la masă cu ei, de fiecare dată când este necesar, le explic și răspund direct tuturor neclarităților pe care le au. Avem soluții și oameni profesioniști cu care lucrăm. Punem în practică potențialul pe care îl avem. Este vorba despre schimbări în bine și de a nu lăsa pe nimeni în urmă, acesta este adevărul, nu disputele politice inutile.

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia nu au fost singurii care au stat de vorbă cu Virgil Popescu ieri. Și Complexul Energetic Hunedoara a avut problem de rezolvat ce s-au axat tot pe protecția socială a salariaților ce vor fi disponibilizați.

Articole similare

Back to top button