ActualitateSliderUltima ora

Pregătesc candidații pentru Bumbești-Pițic

După încarcerarea lui Miky Nioață, fostul edil de la Bumbești Pițic, postul a rămas vacant. Viceprimarul Irina Cojocaru se ocupă acum de treburile primăriei, însă Autoritatea Electorală Permanentă a decis că este necesară organizarea unui nou scrutin. Așadar partidele s-au pus pe treabă și au început să caute candidați pentru comuna care numără puțin peste 2000 de locuitori.

Partidul Național Liberal are un atuu. Irina Cojocaru a candidat și în septembrie și  a pierdut alegerile la o diferență de doar 13 voturi față de Nioață, așadar liberalii se pot aștepta la un succes. Coordonatorul campaniei de la Bumbești-Pițic va fi chiar Senatorul Ion Iordache, însă tabla din sediul partidului ar trebui ștearsă și refăcută strategia pentru a nu înregistra eșecul de la Stoina.

USR negociază cu PNL pentru scrutinul din Bumbești-Pițic. Partidul ar vrea să îi susțină pe liberali însă Radu Miruță spune că nu s-a cristalizat încă nimic în urma discuțiilor. Dacă nu vor ajunge la un consens, Miruță declară că vor lansa un candidat din partea formațiunii pe care o conduce, cu toate că în septembrie  au reușit să primească doar 6 voturi. USR se agață de faptul că singurul lor consilier local a influențat alegerea viceprimarului, așadar dacă Irina Cojocaru va câștiga alegerile, consilierul USR ar fi viceprimar.

Social-democrații pe de altă parte nu se grăbesc. Deși scaunul de primar le-ar putea fi ocupat de liberali,  PSD așteaptă rezultatul unor sondaje de opinie și abia apoi vor stabili cine va intra în competiția electorală din 20 iunie.

Alături de comuna gorjeană, alte 30 de localități își vor realege edilii. AEP propune ca depunerea candidaturilor să aibă loc între 21 şi 31 mai 2021, iar campania electorală să înceapă în data de 5 iunie 2021.Pe lista cu funcţii de primar vacante figurează 30 de localităţi, dintre care 25 de comune şi 5 oraşe.

Articole similare

Back to top button