ActualitateSliderUltima ora

Depozitul de gunoi amendat încă o dată

Depozitul de gunoi din Târgu Jiu s-a ales cu încă o amendă de data aceasta însă din partea Direcției de Sănătate Publică Gorj.

După ce inițial, inspectorii acordaseră un termen privind elaborarea și redactarea studiului de impact, la un control ulterior aceștia au descoperit că societatea care administrează depozitul de gunoi de la Târgu Jiu nu se conformase.

Astfel s-a dispus măsura sancționării cu o amendă în valoare de 25.000 de lei, în plus stabilindu-se un nou termen de conformare până la care trebuie să fie prezentat studiul solicitat de către specialiști. 

Conform DSP Gorj, se pare că societatea cu pricina s-a conformat, iar documentul solicitat a fost prezentat. 

Reamintim că problema depozitul de gunoi de la Târgu Jiu a creat mare valvă din pricina poluării excesive. Depozitul a rămas fără autorizația integrată de mediu încă din luna martie a acestui an, iar de mai mult de o lună firmele de salubritate care își desfășoară activitatea pe raza întreg județului Gorj sunt nevoite să transporte gunoiul la depozite din alte județe.

Deșeurile din municipiul Târgu Jiu sunt transportate în prezent la groapa de gunoi din Drobeta Turnu-Severin. 

Firma care administrează depozitul de gunoi de la Târgu Jiu are obligația să realizeze o serie de lucrări pentru a obține ulterior autorizația integrată de mediu din parte Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Firma Polaris trebuie să construiască o instalație pentru captarea gazelor produse de gunoiul în descompunere, care ulterior urmează să fie arse. Termenul de execuție al lucrărilor este conform firmei Polaris, luna iunie. 

Articole similare

Back to top button