Rețineri și sancțiuni în Gorj

Ziua de marți a fost o zi plină pentru polițiștii gorjeni care au fost la datorie și au fost nevoiți să aplice sancțiuni de zeci de mii de lei, dar să facă și rețineri și asta pentru că gorjenii nu au reușit să-și potolească nervii.

Dacă nu au reușit să se calmeze de la sine putere, polițiștii au intervenit și, pe cei nervosi i-au calmat cu sancțiuni aspre, dar  i-au și reținut.

Așadar, un bărbat de 50 de ani, din comuna Albeni, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost reținut pentru 24 de ore după ce acesta ar fi ieșit din curtea casei sale, având în mână un corp tăietor și l-ar fi amenințat pe un tânăr de 20 de ani, din aceeași comună.

Polițiștii au depistat obiectul cu care victima a fost amenințată și a fost preluat pentru a putea continua cercetările.

De asemenea, tot ieri, polițiști din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești s-au sesizat cu privire la faptul că un tânăr de 25 de ani și un bărbat de 66 de ani, ambii din comuna Bărbătești, ar fi blocat cu intenție DC Petrești, care face accesul către fondul forestier national.

Aceștia ar fi pus o căruță în mijlocul drumului, în scopul împiedicării trecerii unui tânăr în vârstă de 26, din orașul Târgu Cărbunești, având calitatea de pădurar.

Drumul s-a eliberat după ce au intervenit organele de poliție.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului de 66 de ani, cu o amendă în valoare totală de 4.600 de lei, pentru adresarea de injurii și expresii jignitoare, dar și pentru nepurtarea măștii de protecție.

În urma unor studii efectuate de psihologi s-a constatat faptul că românii sunt mai trişti, mai furioşi, mult mai anxioşi şi au un sentiment sporit de singurătate, toate fiind efecte directe ale pandemiei SARS-Cov-2.

Specialiştii care au realizat studiul trag un semnal de alarmă în contextul în care rezultatele preliminare ale studiului arată că pandemia de coronavirus a avut efecte semnificative asupra sănătăţii mintale a populaţiei din România: 42% dintre respondenţi au raportat o înrăutăţire a stresului, iar aproximativ o treime dintre respondenţi au raportat o înrăutăţire a nervozităţii ceea ce cauzează mai multe conflicte între persoane.