ActualitateSliderSocial

Puțini pacienți la secțiile ATI de la SJU Târgu Jiu

Vaccinarea, distanțarea, dar și masca au făcut ca județul Gorj, locul de unde anul trecut a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus din țară, să dea primele semne de vindecare.

Aici se înregistrează o rată mica de infectare, Gorjul fiind printre primele trei județe cu un număr scăzut de îmbolnăviri cu coronavirus din ţară. Este de precizat faptul că, la aproape cinci luni de la debutul campaniei de vaccinare, un sfert din populaţie s-a imunizat deja cu cel puţin o doză.

Situația este una îmbucurătoare și la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu unde, din cele 12 paturi care există pe secia ATI destinată celor infectați cu coronavirus, doar 2 pacienți se mai aflau la Terapie Intensivă.

Dumitru Vienescu, managerul unității spitalicești spune că la Secția de Boli Infecțioase, din cele 50 de paturi disponibile, doar 11 pacienți mai erau internați.

În prezent, la secțiile ATI non-COVID sunt internate doar persoane care au alte afecțiuni. Dumitru Vienescu a spus că majoritatea celor care au ajuns în stare gravă sunt cei care anterior au avut COVID. Se pare că acest virus le-a dat viața peste cap și i-a dus pe patul de spital în stare gravă.

Privind chestionarele prin SMS care trebuie completate de pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu spune că au fost întocmite, iar din data de 4 mai sunt disponibile.

Reprezentanții SJU Târgu Jiu au trimis celor 200 de persoane externate din 4 mai până astăzi chestionarele care trebuie completate pentru a vedea care sunt nemulțumirile acestor, însă nu au primit niciun răspuns.

Vienescu face apel către cei care au primit aceste formulare să le completeze și să le trimită imediat pentru a stabili ce măsuri să ia în funcție de doleanțele acestora.

Autorităţile anunţă astăzi 930 cazuri noi de coronavirus din peste 24.000 teste efectuate şi 98 decese. Două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, iar cinci decese la categoria de vârstă 40-49 ani. Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.068.817 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.018.642 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

 

Articole similare

Back to top button