ActualitateSliderUltima ora

A început Evaluarea Națională

Astăzi, elevii clasei a VI-a au dat startul Evaluărilor Naționale, care au rolul de a da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti. Un alt rol al acestor examene este de a verifica nivelul pierderilor generate de peste un an de învățământ online din pricina pandemiei COVID-19.

Astfel, peste 181.000 de elevi din clasa a VI-a au susținut proba de Limbă și Comunicare. Proba de examen a început la ora 11:00 și a avut o durată de 60 de minute. Elevii au avut posibilitatea de a scrie cu pix sau stilou doar de culoare albastră.

Rezultatele obținute de elevi la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nu vor fi făcute publice și vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Mâine elevii claselor a VI-a vor susține proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii .

Amintim că pentru aproximativ două luni de zile, din martie până în mai, în anul 2020 a fost stare de urgență pe tot teritoriul țării, toți copiii au stat acasă și au început școala online, iar testele, simulările și examenele naționale au fost suspendate în primăvara anului trecut.

Articole similare

Back to top button