ActualitateSliderSocial

Zeci de miliarde de lei vechi pentru a salva malul Jiului

Situația în care se află râul Jiu este una din ce în ce mai rea de la o zi la alta și asta pentru că apa a început să erodeze un mal care se află în incinta fostei gropi de gunoi a oraşului. Solul este plin de deşeuri care acum, cad în apa râului.

Pentru a stopa această situație Guvernul a alocat o sumă de 70 de miliarde de lei vechi pentru ca malul râului Jiu să fie consolidat.

Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu, spune că această investiție care se va face pentru îndiguirea Jiului, putea să fie realizată de cele două localități din apropierea orașului, Drăguțești și Bălești, care o au în subordine.

În urma mai multor discuții, edilul a luat hotărârea să preia această lucrare de care autoritățile locale se vor ocupa în momentul în care vor primi autorizațiile necesare.

Mircea Eleodor Chimerel, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, spune că trebuie intervenit de urgență în această zona pentru că este grav afectată. Acesta a mai adăugat că lucrările vor începe în scurt timp.

La finalul lunii iulie a anului trecut a avut loc o viitură pe râul Jiu care a spulberat tot ce i-a stat în cale.

Situația s-a agravat prima dată în Hunedoara, când debitul Jiului a devenit de trei ori mai mare ca de obicei, iar apele s-au revărsat deja în unele zone, urmând ca viitura să ajungă la scurt timp și în Gorj. Autoritățile au închis Defileul Jiului și i-au evacuat pe oamenii din zonele de risc din cauza codului roșu de inundații.

Articole similare

Back to top button