ActualitateSlider

România în scenariul verde

Gorjul nostru încă se prezintă cu cea mai mică rată de infectare.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj se înregistrează cu o rată de 0,24 la mie, fiind situat în scenariul verde.

De când a început pandemia , 9.154 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj. Dintre acestea 8661 de persoane au fost vindecate și externate, iar restul de 448 au decedat.

De la ultimele date transmise de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate 6 cazuri noi de îmbolnăvire.

Din 354 de teste efectuate, 338 au avut rezultate negative . Iar restul de  6 rezultate au fost pozitive, dintre care 3 au fost teste rapide și 3 teste RT-PCR.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.181. Dintre acestea, 919 sunt internate la ATI la spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu doar 2 pacienși se mai află la terapie intensivă.

În prezent toată România se află în scenariu verde, media națională fiind de 1,02 .

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.363 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.198 la linia TELVERDE, deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Numărul  dozelor de vaccin administrate în România până astăzi depășește 6 milioane și numărul persoanelor imunizate este peste 2,4 milioane.

Articole similare

Back to top button