ActualitateSliderUltima ora

Vrea să fie manager în continuare

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a trecut printr-o serie de schimbări în ultimele luni atât din punctul de vedere al directorilor, cât și al autospecialelor care au intrat în dotarea instituției.

Așadar, după ce Adrian Dobrin, fostul şef al Sanepid din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, a decedat acum două luni în timp ce era transportat cu o ambulanță a SJA Gorj, au fost făcute modificări la nivelul conducerii.

Dobrin era infectat cu SARS-CoV-2 şi avea plămânii afectaţi în proporţie de 95%. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă către un spital din Bucureşti, dar, în apropiere de Râmnicu Vâlcea, ventilatorul nu a mai funcţionat din cauză că nu mai era alimentat corespunzător cu energie.

Pacientul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Râmnicu Vâlcea, unde a survenit decesul.

Corpul de Control al Prefectului a efectuat un control la Serviciul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde au fost constatate numeroase nereguli, astfel că prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, i-a cerut demisia lui Constantin Mitroi.

Cel nominalizat pentru a ocupa funcția de manager interimar al Ambulanței Gorj, a fost Claudiu Constantinescu,care ocupa de puţin timp postul de director medical al instituției.

Întrebat dacă va dori să participe la concursul pentru postul de manager, pe care îl ocupă interimar, acesta și-a exprimat intenția de a candida.

Claudiu Constantinescu spune că în prezent nu se știe când va fi organizat un concurs pentru șefia Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Claudiu Constantinescu a spus că se fac verificări constante ale autospecialelor.

Ambulanța în care se afla ventilatorul defect care a provocat decesul lui Adrian Dobrin a fost trimisă la București pentru reparații și, în prezent, managerul interimar a spus că defecțiunile au fost remediate.

Adrian Dobrin, inspectorul șef în cadrul DSP Gorj, avea 48 de ani și a fost preluat de la spitalul din Târgu-Jiu, unde fusese adus pentru investigații suplimentare de la spitalul Tg-Cărbunești, în care era internat de câteva zile, fiind infectat cu coronavirus și pneumonie acută severă bilaterală, și urma să fie transferat la o unitate medicală din București.

Peste numai câteva ore, în timp ce era transportat spre Capitală, la intrare în Râmnicu-Vîlcea, un ventilator de pe ambulanță nu a mai funcționat din cauza ”unei siguranțe care s-a ars”, iar echipajul a mers în Unitatea de Primiri Urgențe Vîlcea.

Pacientul a intrat în stop cardio-respirator și, la ora 20:00, a decedat.

Se pare că, în realitate, acel ventilator era defect de mai bine de trei luni, acest aspect fiind menționat, în repetate rânduri, în jurnalul de bord al autospecialei, iar în urmă cu două săptămâni, un medic de la SJA a adus, în scris, la cunoștința conducerii faptul că aparatul de oxigen nu funcționează la parametri normali, însă nu s-a luat nicio măsură.

Articole similare

Back to top button