ActualitateSliderUltima ora

Proiect implementat de ADER

Revoluția lui Tudor Vladimirescu petrecută acum 200 de ani, s-a concretizat pe baza nemulțumirii românilor cu privire la domniile fanariote și la dominația otomană, ce nu mai corespundea deloc cu interesele populației și nici cu valorile politico-sociale ale secolului XIX.

Pentru a reuși să-i facă pe elevii de liceu să își dea seama ce a însemnat istoria cu adevărat, reprezentanții ADER Gorj, au luat hotărârea de a implementa un proiect prin care peste 150 de tineri de la liceu vor putea realiza eseuri online cu tematica „200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu”. Cele mai bune compuneri vor fi publicate într-un volum cu ISBN, Editura Thoth.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt: creșterea interesului elevilor pentru istoria românilor, respectarea și promovarea valorilor nationale; cultivarea imaginației și creativității elevilor în același timp cu stimularea sentimentului de prețuire a trecutului glorios al poporului român și de mândrie patriotică.

Beneficiari direcți ai proiectului sunt minim 150 elevi din clasele a IX – a XII-a de la licee din Târgu Jiu.

Potrivit organizatorilor, în perioada 05 mai -15 iunie vor avea loc două activități destinate liceenilor. Este vorba despre concurs de eseuri online, dar și despre un Seminar interactiv desfășurat în sălile de curs ale liceelor.

Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultura.

Articole similare

Back to top button