Fără categorie

Facilități doar pentru persoanele vaccinate

Cum autoritățile au început să vorbească despre o relaxare și o posibilă reîntoarcere la normalitate, românilor le-a revenit apetitul pentru vacanțe. Astfel că mulți își planifică concediul de vară, făcându-și rezervări, dat fiind faptul că în mai puțin de o lună se dă startul sezonului estival pe litoralul românesc.

Comparativ cu perioada noiembrie – decembrie, începând cu primele luni ale noului an, s-a observat o creștere semnificativă a rezervărilor făcute.

La nivelul județului Gorj, o agenție de turism a vândut până în prezent peste 200 de bilete pentru un sejur pe litoralul Mării Negre. Reprezentantul agenției susține că gorjenii nu mai sunt sceptici în privința rezervărilor, fiind dornici de a-și petrece câteva zile la mare, după o lungă perioadă în care au fost privați de vacanțe și au avut un trai plin de restricții.

Prețul mediu al unui sejur achiziționat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 de lei.  Tariful unui sejur pornește de la 1.400 de lei pentru stațiunile din sudul litoralului și urcă până la 8.000 de lei pentru un studio sau apartament în stațiunea de lux Mamaia Nord.

Astfel se pare că anunțurile făcute de autorități cum că începând cu data de 1 iunie, se poate aplica o ridicare a restricțiilor dacă procesul de vaccinare decurge conform planurilor, au dat speranță românilor, crescând numărul rezervărilor pe litoral.

Premierul, Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe, a subliniat facilitățile pentru persoanele vaccinate. Oficialul a vorbit despre o capacitate de 100% pentru hotelurile și restaurantele de pe litoral, însă doar pentru persoanele imunizate.

Deși ni se spune că vaccinarea nu este obligatorie, se pare însă că autoritățile fac tot posibilul să constrângă populația să se imunizeze. Încercând să aflăm ce facilități li se acordă persoanelor imunizate și de ce, am cerut câteva informații la numărul public afișat pe site-ul DSP Gorj.

Un medic epidemiolog ne-a explicat beneficiile vaccinului, mai exact faptul că nu putem face o formă gravă. Totuși spunându-i că există în spitale, internați la ATI și intubați pacienți care s-au vaccinat, medicul ne-a răspuns că există excepții și depinde de „gena omului și noroc”.

Astfel, vaccinarea oferă o serie de beneficii: ne ajută să nu mai purtăm mască, să mergem la mare și în străinătate și să nu stăm în carantină, însă în ceea ce privește sănătatea și siguranța, trebuie să conștientizăm că putem fi în continuare excepția care face o formă severă deși s-a imunizat.

Articole similare

Vezi si
Close
Back to top button