ActualitateSliderUltima ora

Sunt „la modă” vizitele pe șantier

S-a creat un nou trend printre politicienii gorjeni: vizita la șantierele de pe raza județului. Nu toate șantierele sunt verificate , însă. Politicienii merg la Podul de la Lainici și la Centura municipiului Târgu Jiu, pentru că au auzit că acolo ritmul în care se lucrează este unul lent. Tot la fel se muncește și la unele drumuri județene, însă nu sunt la fel de populare precum cele două de mai sus.

Primul care a vizitat varianta ocolitoare a fost primarul municipiului. De altfel, el a fost și singurul care a lăudat echipa de muncitori care „lucrează intens”, cu toate că în urmă cu doar o zi echipa Gorj Tv nu a găsit pe nimeni la fața locului.

A urmat prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, care a afirmat că ritmul în care se desfășoară lucrările nu este tocmai mulțumitor. Fără un grafic de lucrări la dispoziție, Prefectul a tras concluziile în urma numărării utilajelor din zonă.

Urmând trendul, astăzi  senatorul de Gorj Ion Iordache a anunțat că va merge și el la șantierul de pe varianta ocolitoare a reședinței de județ, întrucât … ritmul este lent. Senatorul nu va merge singur, ci însoțit de cei doi deputați liberali, Gheorghe Pecingină și Dan Vîlceanu.

Iordache recunoaște că nu are nicio competență în a verifica șantierele. Poate doar experiența construcției de drumuri îi dă abilitatea de a clasifica ritmul în care se desfășoară lucrările.

La conferința de presă anterioasă senatorul a promis că va face rost de un grafic de lucrări, pe care susține că l-a văzut, dar nu se află în posesia lui. Tot el declară că societatea se află în termenul prevăzut de contract și nu a întâmpinat probleme până acum.

În aceste condiții, de ce este nevoie de o nouă vizită pe șantier în condițiile în care constructorul este în termen, nu a întâmpinat probleme, iar parlamentarii nu au nicio competență în a urmări lucrările.

Atât șantierul aproape inexistent de la Lainici cât și cel de pe Varianta ocolitare a municipiului Târgu Jiu ar trebui transformate în obiective turistice, fiind intens vizitate în ultimul timp.

Articole similare

Back to top button