ActualitateSliderUltima ora

Ce se întâmplă cu Zilele Orașului?

Pandemia de Coronavirus ne-a afectat pe fiecare dintre noi într-un mod diferit. Fie că ne referim la priorități, la comportamentul de cumpărare sau la rutina de zi cu zi, anul 2020 a fost o provocare de care avem parte și în anul 2021.

Atât Zilele Orașului cât și Festivalul Berii au fost anulate în 2020, dar anul acesta unii se gândesc deja la organizarea lor deoarece guvernanții au anunțat că începând cu sezonul estival 2021, s-ar putea da liber la spectacole.

Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu, spune că în acest an bugetul alocat evenimentelor din perioada verii este unul destul de mic, însă se pot organiza tot felul de manifestări care să-i bucure pe locuitorii orașului.

Acesta consideră că cel mai potrivit ar fi ca guvernanții să le dea posibilitatea autoritățile locale să fie cele responsabile pentru desfășurarea oricăror evenimente, deoarece, nu poate fi comparată situația de la nivelul Târgu Jiului, unde rata de infectare este una foarte scăzută, cu cea din marile orașe unde se impun pe bună dreptate măsuri restrictive.

Întrebat despre parcul de agrement unde se vor muta toate spectacolele de pe Insulița Târgu Jiu, Marcel Romanescu a spus că proiectul se află în procedură de licitație.

Acesta speră ca lucrările să înceapă cât de curând, iar pe finalul anului 2022 parcul de agrement din Cartierul Narciselor, să fie finalizat.

Deși la nivel mondial au fost organizate mai multe concerte-experiment care au avut succes, în continuare România nu permite desfășurarea festivalurilor.

În prezent, evenimentele de orice tip sunt interzise, atât în spațiu închis cât și în cel deschis.

Articole similare

Back to top button