ActualitateSliderUltima ora

Salvamont Gorj NU riscă să-și piardă acreditarea

În spațiul public au apărut mai multe informații prin care mai multe trusturi de presă suțineau că Serviciul Salvamont Gorj riscă să rămână fără acreditare și, mai mult decât atât, aceștia se luptă din răsputeri să o obțină.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, spune că la jumătatea acestui an va expira acreditare și, în prezent au fost depuse toate documentațiile pentru a fi primită acreditarea care va avea un nou termen de cinci ani de zile.

Șeful Salvamont Gorj spune că mărirea echipei este o problemă foarte importantă și asta pentru că pregătirea unui salvator montan durează doi ani.

La nivelul județului Gorj există puține persoane doritoare să li se alăture salvatorilor montani.

Activitatea de acreditare a serviciilor de salvare montană urmărește modul de organizare a structurilor salvamont judeţene şi locale, resursele umane, materiale şi financiare necesare desfășurării în condiții bune a activității de salvare montană precum și a asigurării condițiilor necesare interconectării din punct de vedere funcțional ale echipelor salvamont cu echipajele de sprijin ale ISU, SMURD, Ambulanță şi Inspectoratului General al Aviației din România.

Serviciul de salvare montană a fost înființat, la Gorj, în 1985, însă în actuala structură funcționează din 1996.

Articole similare

Back to top button