ActualitateSliderUltima ora

Este nevoie de medici la SAJ Gorj

Lipsa de personal medical adânceşte şi mai tare criza sanitară pe care o traversăm de mai bine de un an. În muncipiul Târgu Jiu, deoarece medicii de pe ambulanţe pot fi număraţi pe degetele de la o mână, s-a ajuns, în prezent, în situaţia ca Serviciul de Ambulanţă să acopere cazurile critice cu un singur doctor pe tură.

Restul bolnavilor care solicită o ambulanță riscă să li se agraveze starea de sănătate sau chiar să-și piradă viața.

Claudiu Constantinescu, managerul interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, spune că problema cu personalul medical care lipsește, există de mai bine de trei ani, medicii de pe ambulanță alegând să plece la alte secții de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, iar unii s-au pensionat.

Acesta declară că a avut mai multe discuții cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu și au convenit ca în momentul în care există mai multe urgențe, să fie pus la dispoziție medicul de la SJU din acea tură pentru a putea suplimenta necesarul doctorilor care trebuie să intervină la urgențe.

Pentru a putea dispărea problema lipsei medicilor de pe autospeciale, SAJ Gorj a luat hotărârea de a scoate la concurs șase posturi pe o perioadă nedeterminată.

La concursurile care vor avea loc cât de curând, s-a optat pentru participarea medicilor de familie pentru că, spune Claudiu Constantinescu, aceștia sunt pregătiți și ar putea lucra cu deplină responsabilitate pe mașina de ambulanță.

Lipsa acută de medici pe ambulanță și presiunea creată de această situație se mută, mai apoi, pe umerii asistenților și ambulanțierilor.

Din 2018, Ambulanța organizează frecvent concursuri sperând că va reuși să angajeze medici, dar nu s-a înscris nimeni până acum.

Articole similare

Back to top button