ActualitateSliderUltima ora

Se pregătește vaccinarea copiilor

Începând cu această vară și copiii vor putea fi imunizați împotriva noului coronavirus. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat ieri că există o perspectivă „clară”  de imunizare a copiilor de 12 – 15 ani cu ser de la compania Pfizer-BioNTech.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de BioNTech împreună cu Pfizer ar trebui să fie disponibil pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani din Europa începând cu luna iunie, însă totul depide de aprobările primite de la Agenția Europeană a Medicamentului.

În ceea ce privește modalitatea de vaccinare, s-ar putea folosi infrastructura actuală pentru a putea asigura menținerea calității vaccinului. Copiii se vor prezenta la centre împreună cu tutorele care își va da acordul asupra imunizării.

La finalul lunii martie, BionTech și partenerul său american, Pfizer, au anunțat că studiile arată un nivel ridicat de anticorpi în cazul copiilor între 12 și 15 ani care au primit vaccinul. Participanții la teste au tolerat bine serul și au obținut o protecție 100% împotriva infectării.

Cele două companii testează vaccinul anti-Covid și pe bebeluși și copii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani. Pfizer va solicita autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul său anti-Covid pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani, începând din septembrie.

Articole similare

Back to top button