ActualitateSliderUltima ora

Încep concedierile la CEO

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, urmează să disponibilizeze sute de salariaţi începând cu data de 1 iulie.

Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, spune că este vorba despre acele persoane care se vor pensiona până la finalul anului.

Ceilalți, care lucrează în perimetre ce urmează să fie închise, vor fi mutați să lucreze în centralele pe gaz ori în parcurile fotovoltaice.

Acesta a mai anunțat în emisiunea ”În interes public” de la Gorj TV că se va face și o reconversie profesională pentru mii de mineri și energeticieni.

De asemenea, zeci de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor implementa măsurile prevăzute în planul de restructurare.

Mai exact, nu mai puțin de douăzeci de echipe au fost desemnate pentru fiecare măsură prevăzută în proiect. Daniel Burlan, managerul companiei, declară că au fost făcuți deja primii pași pentru aplicarea programului de restructurare.

Pentru început, compania anunță că este în căutarea unui consultant pentru parcurile fotovoltaice.

Burlan mai spune că a primit deja oferte și pentru centralele pe gaze.

Angajaţii care vor fi disponibilizaţi în acest an trebuie să aibă condițiile de pensionare, de la 1 iulie până la 1 aprilie 2022.

Vor fi daţi afară angajaţii care au primit calificative de ,,nesatisfăcător” sau cei care refuză un alt post în unităţile şi sucursalele CEO, în schimbul celui desființat.

Articole similare

Back to top button