ActualitateSliderUltima ora

Gorjenii nu au mâncat prea mult de Paște

Gorjenii au dat dovadă de moderație în alimentație, în perioada sărbătorilor pascale. O spun reprezentanții Serviciului de Ambulanță Gorj, care au făcut o analiză a prezentărilor la unitatea medicală, în aceste zile.

Conform analizei, de Paște, media prezentărilor zilnice, a fost ca într-o oricare altă zi, fără a exista o creștere a solicitărilor, așa cum se întâmpla în anii trecuți, de sărbători.

Practic, de sâmbătă dimineață și până marți dimineață au fost doar 202 solicitări.

Cele mai multe dintre cereri pentru ambulanță au fost privind accidente rutiere sau persoane rănite în urma unor evenimente care au avut loc în stațiunea montană Rânca.

Claudiu Constantinescu, managerul interimar al Serviciului de Ambulanță Gorj, spune că în general, au predominat agresiunile pe fondul consumului de alcool și traumatismele apărute în urma accidentelor rutiere. Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul și transportată în București.

Claudiu Constantinescu spune că în această perioadă, față de luna trecută, au fost mai puține solicitări privind insuficiența respiratorie acută a pacienților care trebuiau aduși la spital.

De asemenea,  ambulanțierii au fost chemați și la mai multe constatări de deces survenite în urma accidentelor rutiere.

Mai mult ca sigur, numărul scăzut al prezentărilor la Spitalul Județean este și consecința temerii gorjenilor de a nu se infecta cu coronavirus odată ajunși într-un mediu spitalicesc.

Articole similare

Back to top button