ActualitateSliderUltima ora

Elev gorjean calificat internațional

Un elev din Gorj s-a calificat la etapa Internațională a Olimpiadei de Informatică.

Este vorba despre Ioan Giovani Popescu, elevul care a obținut premiul întâi și medalia de aur la faza națională a olimpiadei.

Barajele pentru calificarea la Olimpiada Internațională de Informatică s-au încheiat aseară. Ioan a parcurs 3 probe de câte 4 ore . Aceastea au constat în 3 probleme și s-au desfășurat în zilele de duminică, luni și miercuri.

Elevul nostru a început pe locul 10, după prima probă, a urcat pe locul 6 și în final a reușit să recupereze terminând pe locul 4 din 33 de elevi.

Cu toate că a fost o varietate largă de probleme care au fost foarte dificile față de anii precedenți, Ioan Giovani Popescu a adus din nou mândrie Gorjului. Acesta s-a calificat în faza internațională a Olimpiadei de Informatică.

De asemenea, Primarul Municipiului Târgu-Jiu, dar și Prefectul Județului Gorj au transmis prin intermediul rețelelor de socializare, felicitările lor pentru olmpic.

„Giovani Ioan Popescu va participa la Olimpiada Internațională de Informatică! Se așteaptă validarea rezultatelor , dar am aflat adineauri de calificarea elevului târgujian pe care îl felicit pentru rezultatul extraordinar! De asemenea îl felicit și pe domnul profesor Eugen Nodea, cel care l-a pregătit pe Giovani. (…)Felicitări, încă o dată, Giovani Ioan Popescu, felicitări, Eugen Nodea! Succes la Olimpiada Internațională! ” (Romanescu)

„Felicitări, Giovani! Felicitări domnul profesor Eugen Nodea, pentru că v-ați dedicat pregătirii unui elev de excepție!” (cornel Morega)

Olimpiada Internațională va avea loc în luna iunie și se va desfășura tot în sistem online.

 

Articole similare

Back to top button