ActualitateSliderUltima ora

Magazine din Gorj, sancționate dur!

Sărbătorile Pascale se apropie, iar reprezentanții Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au început controalele la mai multe magazine din județ pentru a stabili dacă se respectă normele impuse.

Amenzile nu au încetat să apară și asta din cauza neregulilor depistate la mai multe unități alimentare din județ.

Robert Spînu, directorul DSVSA Gorj, a declarat că au fost aplicate în total 13 sancțiuni, în valoare totală de peste 50. 000 lei.

O amendă de 10.000 de lei a fost aplicată unui magazin alimentar, pentru modul de păstrare a produselor și neîntreținerea spațiilor și aparaturii frigorifice.

Cele patru vitrine orizontale prezentau un grad ridicat de uzură, iar sistemele de închidere nu aveau chedereș i nu asigurau închiderea etanșă.

De asemenea, o amendă de 10.000 de lei a fost aplicată unui alt magazin alimentar pentru că nu avea un spațiu destinat depozitării produselor expirate și degradate, iar acestea erau depozitate în același spațiu frigorific cu produsele destinate comercializării, într-o zonă neinscripționată ca atare.

Reprezentanții DSVSA Gorj au mai aplicat și cinci sancțiuni în valoare de 1.200 de lei fiecare, dar și o amendă de 1.800 de lei pentru o persoană care transporta ilegal animale vii.

Controalele efectuate de reprezentanții DSVSA Gorj au constat în verificarea modului de asigurare a conformităţii cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare și a răspândirii pestei porcine africane în perioada Sărbătorilor Pascale;

Astfel de controale vor avea loc și în perioada următoare  privind prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, sub aspectul verificării modului de respectare a normelor de igienă și siguranță alimentară.

Articole similare

Back to top button