ActualitateSliderUltima ora

Directorii de școli se pregătesc pentru examen

Examenul scris pentru ocuparea funcțiilor de conducere în școli va avea loc pe 27 iulie. Este declarația lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care spune că subiectele de la examenul pentru directori școlari trebuie să testeze de la abilitățile cognitive până la abilitățile manageriale, în scris.

Directorul va trebui să fie acceptat de colegiul profesoral, altfel nu poate ocupa această poziție indiferent de cât de bun manager este el.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că ia în calcul înfiinţarea unui post de director administrativ în cadrul unităţilor de învăţământ, pentru a putea pune în aplicare mai multe proiecte care vor fi finanţate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

O sumă de 4,4 miliarde de euro va fi acordată pentru susţinerea proiectului România educată, urmând a fi realizate investiţii de infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, dual, partea de educaţiei timpurie, de creşe.

Pentru prima data va fi organizat un concurs la nivel național pentru directori de școli înaintea celor de inspectori. A fost luată această decizie pentru că, spun reprezentanți ai ministerului Educației că există nevoia unei clarificări în privința raporturilor și răspunderii între minister, inspectorate și directori de școli.

Articole similare

Back to top button