Concurs Național de Pictură și Grafică

Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, organizează prima ediție a Concursului Național de Pictură și Grafică ”Emancipare”. Evenimentul face parte din seria de activități dedicate împlinirii a 200 de ani de la Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu.

Concursul se adresează, în exclusivitate, cursanților școlilor populare de arte și meserii sau centrelor culturale din întreaga țară și  este împărțit pe două secțiuni. Prima este dedicată cursanților de la disciplina picture, iar cea de-a doua se adresează cursanților de la disciplina grafică.

În cadrul secțiunii pictură  există 3 categorii de vârstă, iar în cadrul secțiunii grafică 2 categorii de vârstă. Până la data de 23 de aprilie 2021, concurenții școlilor populare de arte au putut propune lucările lor în competiție.

Juriul concursului este alcătuit din personalități în domeniul artelor plastice, care prin valoare și competență profesională, vor garanta corectitudinea clasamentului.

Jurizarea Concursului Național de Pictură și Grafică ”Emancipare”, este programată în perioada 27-28 aprilie 2021, iar Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere se vor desfășura peste două zile la ora 12.00, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

În perioada 29 aprilie – 14 mai 2021, lucrările vor fi expuse la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”. Accesul în expoziție și vizitarea acesteia impun purtarea măștii și respectarea regulilor de distanțare determinate de situația epidemiologică actuală.

Lucrările premiate se înregistrează în patrimoniul Şcolii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, în scopul realizării unor albume ori expoziţii.

Proiectul urmărește promovarea iubitorilor de pictură și grafică, precum și valorificarea talentului și a capacității creatoare a acestora.