ActualitateSliderUltima ora

Fără numiri din pix, dar cu susținere politică

Ministerul Sănătății a scos în acest an la concurs toate posturile de directori ai Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate. Gorjul nu a facut exceptie, asa ca doi candidați s-au înscris la concursul  ce se va desfașura pe 6 mai. Unul dintre ei este actualul director al CAS Gorj, Daniel Șurlea, care mai vrea un mandat după ce a ocupat același fotoliu timp de peste 4 ani.

Celalalt doritor al postului de conducere este Amalia Făgaș, economist în cadrul aceleiași instituții și președintele unei asociații ce se ocupă cu sprijinirea intereselor bolnavilor. Totodată, Amalia Făgaș are și carnet de membru USR, iar acest lucru a atras un val de zvonuri privitor la corectitudinea concursului organizat la nivel național.

În repetate rânduri deputatul USR, Radu Miruță a susținut că partidul nu promovează „numirile din pix” și că la instituțiile subordonate ministerelor USR se va organiza concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

Se pare că partidul aflat la guvernare s-a ținut de cuvânt. Ministerul Sănătății a organizat concursul la Casa de Asigurări de Sănătate cu celeritate și nu a existat un interimat politic. Totuși, dacă Făgaș va câștiga concursul, USR va avea un director timp de 4 ani, care nu va putea fi schimbat  indiferent de partidul aflat la guvernare.

Deputatul Radu Miruță  îi ia apărarea candidatei. Miruță spune că se organizează „un examen național”, așadar nu este o numire din pix. Mai mult, parlamentarul subliniază că se pot înscrie la concursuri și membri USR, iar informațiile apărute în presă ar fi o devoalare a intereselor „altor oameni”.

Totodată, Miruță nu își explică modalitatea în care ar putea fi aranjat un concurs ce se va susține la București,  declarând că nimeni nu riscă să dea subiectele unui candidat, doar pentru că are carnet de partid.

Dacă Amalia Făgaș va câștiga concursul pentru postul de director al CAS Gorj, USR va avea un director la o instituție cheie, al cărui scaun nu se va clătina în funcție de adierea „vântului guvernării”, un câștig în plus pentru partidul care, pe de o parte își va respecta sloganul politic, pe de altă parte se va putea mândri cu oameni în funcții importante chiar și dacă la un moment dat vor trece în opoziție.

Articole similare

Back to top button