ActualitateSliderUltima ora

Festival în centrul municipiului

Centrul municipiului Târgu Jiu a fost animat astăzi în cadrul Festivalului Liviu Dafinescu. Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”, Școala Populară de Arte și Palatul Copiilor Târgu Jiu, au organizat ediția a XVIII-a a festivalului închinat marelui Liviu Dafinescu, omul care timp de peste un deceniu a condus Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului”.

O parte din Festival se va desfășura în online, dată fiind situația epidemiolgică.

La eveniment au participat și oficialitățile județene care au ținut să spună câteva cuvinte despre Festivalul Liviu Dafinescu.

În centrul pietonal, trecătorii au putut admira statuile vivante. Tinerii au fost îmbrăcați în port popular, specific fiecărei zone a României, de la Oltenia, la  Banat, Maramureș sau Moldova.  Apoi s-au unit cu toții și au jucat dansurile tradiționale românești.

Tinerii au purtat măști și mănuși în timul spectacolului pentru a respecta normele impuse de pandemie. Anul acesta s-au împlinit 17 ani de când Liviu Dafinescu a trecut în neființă.  Liviu Dafinescu s-a stins din viață pe 3 februarie 2004, la vârsta de numai 50 de ani. Timp de peste un deceniu a condus Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, iar tradițiile au continuat până în prezent.

Articole similare

Back to top button