Prefectura se implică doar unde vrea

Săptămâni la rând Primarii din Gorj s-au plâns că operatorii de salubrizare solicită majorarea tarifelor și au cerut sprijin Prefecturii. Instituția spune că nu este problema ei să se implice în relațiile dintre Primării și societățile private, așa că i-a trimis pe edili la plimbare. Totuși, se pare că Prefectul alege unde se implică și unde „se spală pe mâini”.

Aseară, Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan – Morega a declarat încă o dată că Prefectura nu este parte în relațiile contractuale dintre public și privat, iar unitățile administrativ-teritoriale trebuie să își asume. Mai mult, Prefectul a subliniat că „nu vrea să comenteze lucruri din care nu face parte”.

Pe de altă parte, tot Prefectul de Gorj  a efectuat ieri o vizită pe șantierul de la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Aici nu s-a sfiit să afirme că lucrările se desfășoară într-un ritm lent, fără să consulte în prealabil un grafic de lucrări, ori să discute cu persoana care se ocupă de lucrări. Răducan-Morega a tras concluziile pe care le-a și postat pe pagina sa de socializare, în urma constatării a doar câteva utilaje pe un tronson de drum.

Totuși, Prefectul ar fi trebuit întâi să consulte graficul și mai apoi să aducă acuzații public cu privire la ritmul construirii drumului. Se pare însă că Prefectura se implică în relațiile dintre public și privat, însă doar acolo unde „imaginea” nu ar fi pătată. Atunci când se solicită ajutorul într-o problemă cu impact economic, instituția „nu este parte în aceste relații”.