Diversitate la Căminul Cultural Polovragi

Pentru instituțiile de cultură, pandemia a fost și încă mai rămâne un examen de supraviețuire, despre care nimeni nu știe cât va dura.

Având grave consecințe socio-economice, pandemia a lovit dur sectorul cultural. Sălile de teatru, caminele culturale și cinematografele au fost obligate să-și închidă porțile sau să-și limiteze activitatea, artiștii și-au suspendat spectacolele, iar galeriile de artă și-au pierdut vizitatorii.

În prezent când campania de vaccinare se află în curs de desfășurare, iar autoritățile vorbesc despre o revenire la normalitate începând cu data de 1 iunie, instituțiile de cultură încearcă să nu-și piardă speranța, organizând activități conforme cu restricțiile și măsurile în vigoare.

În comuna Polovragi, potrivit spuselor directorului Căminului Cultural, Orzan Narcis, în această săptămână se derulează două acțiuni de cultură. Vineri, elevii membri ai Căminului Cultural vor participa la Festivalul „Liviu Dafinescu”, organizat la Târgu Jiu, iar duminică un veteran de război din comună va fi sărbătorit, oferindu-i-se titlul de „cetățean de onoare” în cadrul unei manifestări.

Primăria Polovragi a reușit să acceseze fonduri europene pentru proiectul ce viza modernizarea și dotarea Căminului Cultural. Astfel, în prezent copiii din comună se pot înscrie la cursuri diverse: de la fluier, țambal, la grafică design și dansuri.

Astfel, în prezent copiii din comună se pot înscrie la cursuri din domenii diverse: de la fluier, țambal, la grafică design și dansuri. Primăria Polovragi a semnat un contract de colaborare cu Școala Populară de Arte din Târgu Jiu, iar profesorii vin săptămânal aici pentru a susține cursurile.

Cursurile ce se desfășoară în cadrul Căminului Cultural Polovragi sunt gratuite, costurile lor fiind suportate de către primărie.