SliderSocialUltima ora

Au primit sancțiuni de peste 350 de mii de lei

În România, nu există câmp la periferia vreunei localități, albie de râu, sau margine de drum fără deșeuri.

Multe dintre gunoaiele acestea conțin chimicale periculoase pentru om, care sunt purtate de vânt sau ape și ajung în organismele noastre. Omoară pești, sufocă păsări, intoxică oameni. Contaminează.

Nimeni nu este la adăpost, așa că toți trebuie să contribuim la rezolvarea problemei, dar cu toate acestea, atât oamenii, cât și companiile, abandonează deșeurile oriunde le convine.

Cu această ocazie, comisarii Gărzii de Mediu Gorj, au desfășurat mai multe acțiuni de verificare a gestionării corespunzătoare a deșeurilor la nivelul județului.

Gheorghe Sanda, directorul Gărzii de Mediu din Gorj, a transmis că în urma neregulilor depistate au fost aplicate mai multe amenzi în valoare totală de peste 350 de mii de lei.

Atât persoanele fizice, cât și cele juridice au fost sancționate dur pentru ilegalitățile depistate în județul Gorj.

România se confruntă cu problema deșeurilor de ani de zile și, pe lângă depozitele ilegale de gunoi, o problema la fel de importantă este că nu prea mai e loc unde să duci gunoiul.

Aproape oricine s-a plimbat prin orașele, satele și natura din România a văzut râuri inundate de gunoaie, gropi de gunoi improvizate sau ambalaje aruncate la întâmplare. Acestea funcționează la limită, sunt pline, au autorizațiile de mediu aprobate temporar sau unele chiar nu mai au autorizații de mediu.

Articole similare

Back to top button