SliderSocialUltima ora

Un alt termen pentru Groapa de Gunoi

Societatea Polaris se pare că va mai fi păsuită până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut aseară de primarul muncipiului Târgu Jiu. Totuși, termenul nu anulează nici suspendarea autorizației de mediu și nici obligațiile pe care și le-a asumat la ședința desfășurată la Prefectura Gorj în urmă cu o lună.

Administratorul Depozitului de Deșeuri de la Târgu Jiu ar avea mai multe etape de parcurs până la conformarea în totalitate. Așadar, termenul de 11 săptămâni reprezintă doar un prim pas către rezolvarea problemei olfactive.

Marcel Romanescu a declarat aseară în cadrul emisiunii În interes Public de la Gorj Tv că depozitul va fi închis definitiv dacă la 1 ianuarie 2022 nu va fi pus la punct în privința poluării și a mirosului.

Termenul despre care vorbește Romanescu nu are niciun impact asupra celor 11 săptămâni. Polaris va avea data limită de conformare în totalitate, doar dacă va reuși să respecte primul angajament. În cazul în care la finalul perioadei acordate de Prefectura Gorj nu va fi terminată instalația de ardere a gazelor generate de deșeuri, se vor aplica măsurile stabilite inițial.

Reamintim faptul că societatea Polaris a acționat în instanță decizia APM de a suspenda autorizația de mediu, iar până acum au avut loc două termene de judecată. Mâine instanța ar trebui să se pronunțe în această speță, stabilindu-se dacă depozitul de deșeuri va rămâne închis până la expirarea celor 6 luni, sau se va deschide în cel mai scurt timp.

Articole similare

Back to top button