ActualitateSliderUltima ora

Comuna care se autogospodărește

Un primar dintr-o comună gorjeană vrea să folosească productiv toate terenurile pe care administrația locală le deține. Este vorba despre edilul comunei Turburea, Ion Bârcă, care a ajuns la concluzia că deși nu a găsit investitori dispuși să dezvolte afaceri pe terenurile din comuna sa, acestea pot fi valorificate.

Astfel un nou proiect urmează să fie implementat în Turburea, proiect ce prevedere construirea unor solarii de care să se ocupe beneficiarii de ajutor social din comună apți de muncă. Mai mult, edilul vorbește pe lângă cultivarea legumelor și despre creșterea animalelor, pentru a aduce astfel un plus de locuri de muncă în comuna sa.

Bârcă își dorește ca legumele cultivate în aceste solarii să fie ulterior folosite la cantina din localitate. La fel se va întâmpla și în cazul animalelor crescute în comună, reușind astfel să economisească bani în bugetul local.

Primarul comunei Turburea vorbește și despre înființarea unor noi locuri de muncă, însă nu a dezvăluit mai multe detalii, așteptând aprobarea proiectelor.

Articole similare

Back to top button