ActualitateSliderUltima ora

A scăzut valoarea amenzilor

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a aproape 150 de controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

În urma acestora, mai multe unități din localitățile Crasna, Motru, Târgu Jiu și Tismana, au fost amendate pentru neregulile găsite de inspectori. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la 16.000 de lei.

4 amenzi a câte 1.200 de lei au fost aplicate de inspectori la 4 magazine alimentare. Se pare că personalul care manipula alimentele pentru comercializarea către consumatorul final nu deținea echipament adecvat și sau complet de protecție sanitară.

Cu amendă în valoare de 1.200 de lei a fost sancționat un magazin alimentar pentru următoarele constatări: deficiențe de întreținere și igienizare a spațiului și echipamentelor, depozitarea direct pe paviment a produselor alimentare preambalate și comercializarea produselor de panificație neambalate către consumatorul final fără a utiliza mănuși de unică folosință.

Un restaurant din Târgu Jiu a fost amendat de inspectorii DSVSA cu suma de 10.000 de lei pentru neîntreținerea și neigienizarea echipamentelor și ustensilelor de lucră. Se pare că acele condimente utilizate la pregătirea preparatelor culinare erau depozitate în recipienți cu capac, fără etichete cu elementele de identificare.

În cadrul controalelor desfășurate în perioada 12 – 18 aprilie, inspectorii DSVSA Gorj au soluționat și o sesizare venită din partea consumatorilor din Tismana.

Articole similare

Back to top button