ActualitateSliderUltima ora

Omagiu adus lui Teodor Dădălău

Astăzi a avut loc expoziția de fotografie „Minunate povești românești” la Târgu Jiu. Astfel, pasionații de artă au putut admira minunatele fotografii ale artistului gorjean Teodor Dădălău, amplasate chiar în fața Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Expoziția va fi trimisă în cursul zilei de astăzi către Salina Turda, pentru ca mâine să aibă loc vernisajul propriu-zis. În cadrul expoziției vor fi expuse 70 de fotografii, cele mai multe fiind din județul Gorj, fotografii premiate la Saloane Naționale și Internaționale, la care a participat Teodor Dădălău. Curatorul expoziției va fi Cornel Varna.

În semn de mulțumire, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a organizat astăzi o mică manifestare în aer liber prin care a adus un omagiu artistului, aducând în actualitate totalitatea lucrărilor și contribuțiilor acestuia la cultura gorjeană. Teodor Dădălău este cel care, la Târgu Jiu, a reușit să pună bazele unuia dintre cele mai mari Saloane de fotografie din România, în anul 1990. Evenimentul a avut loc în fiecare an de atunci, devenind de aproape două decenii Festivalul Internațional de Arte Vizuale GORJFEST.

În cadrul manifestării, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a oferit în semn de recunoștință un cadou artistului Teodor Dădălău.

Turiștii care doresc să vadă expoziția sunt așteptați toată vara pentru a admira unele dintre cele mai frumoase fotografii ale artistului Teodor Dădălău. Acestea vor fi prezente și pe pagina de socializare a Centrului.

 

Articole similare

Back to top button