ActualitateSliderUltima ora

USR vrea alt Premier

În urma demiterii Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Birourile Naționale ale USR și PLUS s-au reunit și au decis retragerea sprijinului pentru actualul Premier. Deputatul USR, Radu Miruță, susține că PNL trebuie să numească pe altcineva la cârma Executivului și speră că actuala clasă politică este îndeajuns de matură încât să nu adâncească criza în care se află România.

Uniunea Salvați România consideră că demiterea ministrului Sănătății este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea de a conduce un guvern de coaliție funcțional. Organizația susține că premierul luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care a fost formată Coaliția de guvernare.

Așadar, începând de astăzi, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

USR îl apără pe Voiculescu spunând că acesta a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție. Mai mult, partidul îl acuză pe Cîțu că a făcut jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare.

Alianța USR PLUS a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.

Articole similare

Back to top button