ActualitateSliderUltima ora

”Este o campanie împotriva CEO!”

În jurul Complexului Energetic Oltenia s-a creat un val de incertitudini, mai ales în ceea ce privește Planul de Restructurare. După ce a fost aprobat ajutorul de stat, nota de fundamentare a prevăzut rămânerea a două grupuri, la Rovinari până în anul 2027. Acest lucru a alimentat nemulțumirile minerilor care protestează și a pus practic, „paie pe foc”.

Se pare totuși că lucrurile ar sta diferit. Deputatul Gheroghe Pecingină spune că vor rămâne 5 grupuri, însă 3 funcționale și celelalte două în rezervă. Cele din urmă vor funcționa „atunci când trebuie” după cum subliniază liberalul.

Mai mult, zvonurile ar face parte de fapt dintr-o campanie împotriva Complexului Energetic Oltenia. Pecingină spune că se acționează din interior și că ar fi vorba despre concurența Companiei de pe piața internă și externă. Inclusiv unele proteste ar avea legătură cu această campanie.

Planul de Restructurare trimis la Bruxelles ar cuprinde 5 grupuri, iar în ceea ce privește „campania” împotriva CEO, liberalul crede că „forțele în favoarea Complexului Energetic Oltenia vor învinge”.

Deputatul liberal susține că își bazează declarațiile și pe surse din interiorul companiei. Pecingină spune că nota de fundamentare a ajutorului de stat  este „o chestiune internă”, iar cine a scris-o trebuie să își asume.

Articole similare

Back to top button