ActualitateSliderUltima ora

Crește numărul vaccinărilor

Campania de vaccinare pare că se îndreaptă pe drumul cel bun. Din ce în ce mai mulți români aleg să se vaccineze, pentru a preveni infecția cu virusul SARS-CoV-2.

De la începutul procesului de vaccinare au fost imunizate peste 2,3 milioane de persoane, dintre care 1.466.149 au primit ambele doze de vaccin. Se pare că în continuare în topul preferințelor românilor se află Pfizer, aproximativ 74% din total fiind imunizați cu acest tip de vaccin. Pe locul doi se află vaccinul AstraZeneca cu 405.334 de doze administrate, iar pe trei Moderna 215.646.

Deși vaccinul prezintă multiple beneficii există însă și persoane ce prezintă ulterior reacții adverse. Conform ultimei informări transmisă de Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare, din decembrie 2020, au fost înregistrate 12.357 de reacții adverse. Din total, 5.694 au fost raportate după Pfizer, 5.601 după AstraZeneca și 1.062 după Moderna. CNCAV precizează de asemnea că 152 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

La nivelul județului Gorj, numărul persoanelor care au ales să se imunizeze împotriva COVID-19 a depășit pragul de 70.000.

Din totalul de 71.520 de doze administrate, 3.069 au fost cu vaccinul AstraZeneca, în centrele de vaccinare de la Bumbești Jiu, Stoina, Tismana și Centrul Militar Județean.

În ceea ce privește reacțiile adverse, în Gorj au fost raportate un număr de 8 persoane ce au manifestat reacții ușoare post-vaccin.

Reamintim că persoanele care doresc să se vaccineze direct, fără programare, se pot prezenta în centrele unde imunizarea se face cu serul AstraZeneca în care nu sunt toate locurile ocupate, conform declarațiilor lui Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Articole similare

Back to top button