ActualitateSliderUltima ora

Sancțiunile date de D.S.V.S.A. continuă!

Controale și inspecții au fost efectuate din nou în mai multe localități din  județul Gorj acestea vizând prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei COVID-19, în unități care comercializează produse alimentare dar și prevenirea și limitarea răspândirii pestei porcine africane, luând în calcul apropierea Sărbatorilor Pascale.

Din cele peste 100 de controale,8 dintre ele s-au lăsat cu amenzi în sumă totală de 21.400 de lei, atât la magazinele alimentare, la baruri dar și la gospodăriile oamenilor.

Unitățiile au fost supuse controlului sanitar veterinar, bunăstării animalelor și siguranței nedeclararea alimentelor.

Doi proprietari ai unor exploatații non-profesionale au fost sancționați pentru purceilor din curte, neidentificarea și neînregistrarea tuturor animalelor din gospodăria proprie cu suma de 4.800 lei.

Două persoane fizice au fost și ele sancționate cu amenzi în valoare de 3.000 lei  pentru vânzarea și efectuarea transportului de animale fără documente.

Trei magazine alimentare au primit în total 3.600 lei pentru nerespectarea normelor în vigoare privind întreținerea spațiilor de valorificare a produselor  alimentare, pentru comercializarea acestora într-un spațiu neînregistrat sanitar-veterinar, dar și pentru siguranța produselor .

Cea mai mare amendă a fost a unui bar din Gorj. Acesta a primit 10.000 de lei  amendă pentru servirea și comercializarea băuturilor într-un spațiu neînregistrat sanitar-veterinar.

Controalele vor continua și chiar se vor intensifica în apropierea Sărbătorilor Pascale.

 

Articole similare

Back to top button