Atenție șoferi! Controale în trafic.

Având în vedere dinamica accidentelor și gradul crescut de pericol social al acestor fapte, cât și necesitatea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și reducerii numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, polițiștii rutieri din tot județul Gorj au desfășurat acţiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru depistarea sau sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a unor substanțe psihoactive, precum și a celor care depășesc limita legală de viteză.

Un alt obiectiv al acțiunilor a fost conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecinţelor accidentelor rutiere.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, polițiștii au avut în vedere identificarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care, prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanţi la trafic.

Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest, etilometru și drugtest pentru înregistrarea vitezei , respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 117 permise de conducere.

Acţiunile vor fi continuate în funcţie de evoluţia situaţiei operative.