Demisia lui Vîlceanu, fără legătură cu neregulile

După ce raportul Corpului de Control al Prefecturii Gorj la Serviciul Județean de Ambulanță a fost publicat și discutat, un singur om din conducere a plecat. Scandalul izbucnit pe fondul neregulilor găsite la Ambulanța Gorj a adus pe masa managerului Mitroi demisia directorului medical, Dan Vîlceanu.

În contextul discuțiilor legate de neconformități, majoritatea gorjenilor au considerat demisia lui Vîlceanu ca fiind un act de onoare. Lucrurile stau altfel în realitate. Fostul Director Medical de la Ambulanța Gorj a câștigat un concurs la Cabinetul școlar din Peștișani cu o săptămână înainte de izbucnirea scandalului.

Anunțul concursului a fost publicat la sfârșitul lunii ianuarie, iar la jumătatea lui februarie, după expirarea termenului de înscriere, un singur candidat și-a depus dosarul și anume Dan Vîlceanu. Rezultatul final al concursului a fost publicat pe 8 martie, la două zile după decesul inspectorului DSP. Așadar, Vîlceanu avea bagajele făcute când Corpul de Control al Prefecturii a trecut pragul Serviciului de Ambulanță.

Vîlceanu era oricum prezent la Peștișani „în timpul liber”. Acesta efectua gărzi la Centrul de Permanență Peștișani, care uneori se intersectau cu programul de la Ambulanța Gorj.

Edilul comunei spune că postul a fost scos la concurs după ce fostul medic a decis să renunțe în urma unor probleme personale. Cosmin Pigui spune că venirea lui Vîlceanu este un câștig pentru comunitate, dată fiind experiența acestuia.

Deși și-ar fi putut da demisia  încă de la aflarea rezultatului concursului de la Peștișani, Dan Vîlceanu a preferat să aștepte publicarea raportului Corpului de Control și  izbucnirea scandalului, înaintând actul unilateral exact a doua zi, pe 17 martie. Astfel, s-a creat falsa impresie că fostul Director medical a plecat de la SJA din cauza neregulilor depistate și că demisia sa a fost un act de onoare.