ActualitateSliderUltima ora

Peste 200 de controale la Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au încheiat primul trimestru al anului 2021, efectuând un număr de aproximativ 200 de controale, în urma cărora au fost aplicate un număr de 24 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 680.000 de lei.

Se pare că principalele nereguli descoperite de inspectorii de mediu în cadrul controalelor au fost abandonarea deșeurilor, nerespectarea prevederilor din avizele de mediu, dar și pentru nerespectarea măsurilor stabilite în urma controalelor.

Verificările privind gestionarea deșeurilor pe raza județului Gorj au fost prioritare pentru inspectorii Gărzii de Mediu. O societate care colectează anvelope uzate a fost sancționată de inspectori cu amendă în valoare de 10.000 de lei ca urmare a încălcării legislației de mediu în vigoare.

Deficiențe în modul de gestionare al deșeurilor au fost constatate de inspectorii de mediu și ca urmare a modernizării drumului DJ 665 C. Astfel societatea răspunzătoare a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30.000 de lei.

Un control inopinat au făcut comisarii Gărzii de Mediu Gorj și la depozitul de deșeuri municipale Târgu Jiu. Deși depozitul este închis momentan, ca urmare a sesizărilor mai multor cetățeni din zonă, împreună cu reprezentanții Sistemului de Gospodărie a Apelor Gorj, inspectorii de mediu s-au deplasat și au prelevat mai multe probe de apă în vederea analizei. În condițiile în care rezultatul acestor analize vor indica depășirea limitelor maxim admise specifice emisarilor naturali, operatorul acestui depozit riscă o nouă sancțiune contravențională conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj atrag atenția atât a cetățenilor, cât și a societăților comerciale, că astfel de verificări vor avea loc constant, iar neregulile depistate vor fi aspru sancționate.

Articole similare

Back to top button