ActualitateSliderUltima ora

Vacanța încarcă mai mult programul elevilor

Ministerul Educației a luat decizia de a acorda o lună de vacanță pentru toți copiii, cu excepția claselor terminale care vor fi prezente în online timp de două săptămâni. Totuși, ceilalți nu se pot bucura în totalitate. O săptămână din vacanța de vară le  va fi luată elevilor, iar o altă săptămână va trebui recuperată.

Chiar dacă în prezent sunt organizate și cursuri remediale care vor continua și după vacanță, elevii și profesorii trebuie să își găsească timp pentru a recupera vacanța din aprilie. Așadar, copiii vor merge dimineața la școală, apoi vor recupera, apoi vor sta și la cursurile remediale.

Oboseala copiilor se va resimți cât de curând, dar guvernanții nu par să dea prea mare importanță acestui aspect. Mai mult, s-ar putea ca rezultatele acestor schimbari de structură a anului școlar să aibă rezultat abia anul viitor, când elevii din clasa a VIIa vor susține evaluarea națională, iar cei de a XIa, Bacalaureatul.

În contextul actual al epidemiei de coronavirus, Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunțat luna trecută extinderea vacanței de primăvară astfel încât aceasta să includă atât Paștele catolic, cât și pe cel ortodox.

Vacanța a început pe 2 aprilie și se va finaliza pe 4 mai. Apoi, clasele terminale mai au la dispoziție mai puțin de o lună de zile să recapituleze materia aflată în programa pentru examenele naționale.

Articole similare

Back to top button