ActualitateSliderUltima ora

PRO România cere demiterea lui Mitroi

După ce în spațiul public a apărut rezultatul dezastruos al controlului efectuat de specialiștii din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență la Serviciul de Ambulanță Județean, organizația județeană PRO România Gorj a solicitat public destituirea din funcția de manager al SAJ Gorj a lui Constantin Mitroi.

În plină pandemie de SARS CoV-2, la Serviciul de Ambulanța Gorj, DSU a identificat în timpul controlului efectuat: ambulanțe nedezinfectate și cu multiple defecțiuni,  medicamente expirate, defribilatoare nefuncționale, cabluri de alimentare bandajate cu bandă izolatoare, multă mizerie și nereguli grave în actul decizional.

Întreaga conducere a instituției a fost sancționată contravențional, iar documentația, care cuprinde aspecte relevante cu privire la neregulile grave constatate, a fost trimisă la Ministerul Sănătății, în vederea evaluării activității manageriale a lui Constantin Mitroi.

PRO România consideră că sănătatea și viața gorjenilor nu trebuie să fie negociate politic, iar lucrurile grave ce au loc la Serviciul de Ambulanță Gorj nu trebuie să mai fie tolerate.

Acesta este tabloul complet al managementului Serviciului de Ambulanță Gorj, care trebuie să asigure siguranța și sănătatea pacienților transportați cu mijloacele aflate în serviciul Ambulanței Gorj și să nu pună în pericol sănătatea și viața acestora. Sunt lucruri grave care nu mai pot fi tolerate. Sănătatea și viața gorjenilor nu se negociază politic.

Este inadmisibil ca în ambulanțele din Gorj să se fumeze, iar echipamentele medicale aflate în dotarea mașinilor să fie nu fie dezinfectate și verificate conform protocoalelor SARS-CoV-2.

Membrii PRO România au ținut să amintească în comunicat și de cazul șefului DSP Gorj, Adrian Dobrin, care a decedat ca urmare a defecțiunilor majore la echipamentele medicale de pe o ambulanță, în timp ce era transportat, la un spital din București, în stare gravă, diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2.

Partidul politic atrage atenția că lucrurile deosebit de grave semnalate de corpul de control DSU nu trebuie trecute cu vedere, fiind probe clare care susțin că managerul actual, Constantin Mitroi, trebuie imediat demis de la conducerea Serviciului de Ambulanță Gorj.

Amintim că demisia lui Mitroi a fost cerută și de prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, care a semnalat în numeroase rânduri neregulile de la nivelul Serviciului de Ambulanță Gorj, nereguli care pun în pericol viața oamenilor.

Articole similare

Back to top button