ActualitateSliderUltima ora

Cazuri de muncă la negru depistate de ITM

În primul trimestru al anului curent, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 508 controale, din care 327 au avut ca obiectiv verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, iar 181  în domeniul securității și sănătății în muncă.

Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii au aplicat 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1.513.000 de lei. Din cuantumul total, suma de 289.500 de lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și 1.223.500 de lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Tot în cadrul controalelor efectuate, alte 124 de măsuri de remediere a deficiențelor au fost aplicate, dar și 28 de avertismente.

Inspectorii de muncă au depistat mai multe cazuri de muncă nedeclarată, astfel că amenzi în valoare de 400.000 de lei au fost aplicate.

În primele trei luni ale anului 2021, inspectorii de muncă au verificat 468 de angajatori cu privire la respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În această perioadă inspectorii ITM Gorj au derulat și o campanie națională privind munca sezonieră în Germania.

În cadrul acțiunilor de control, inspectorii de muncă au urmărit, în principal, verificarea modului de cunoaștere, implementare și respectare a noilor prevederi legislative, verificarea modului de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare, precum și conștientizarea atât a lucrătorilor, cât și a reprezentanților angajatorilor, cu privire la măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Articole similare

Back to top button