ActualitateSliderUltima ora

Se vorbește de revenirea la normalitate

Prim-ministrul Florin Cîțu a dezvăluit astăzi, într-o conferință de presă că se ia în calcul revenirea treptată la normalitatea cu care eram obișnuiți. Premierul susține că totul depinde de aceste două luni, aprilie și mai, luni în care sunt programate ca în țara noastră să ajungă circa 8 milioane de doze de vaccin anti-COVID.

Cîțu este de părere că dacă după aceste două luni, vom avea aproximativ 5 milioane de persoane vaccinate, adică 35% din populația adultă, putem vorbi despre o redeschidere a economiei și relaxarea restricțiilor în vigoare începând cu 1 iunie.

Chiar astăzi, în România, a ajuns cea mai mare tranșă de vaccinuri Pfizer de la debutul pandemiei și până în prezent. Este vorba despre 511.290 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ce au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara. Transportul dozelor către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Dozele de vaccin sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cele peste 500.000 de doze de vaccin sunt distribuite în centrele din țară, după cum urmează: în Centrul Național de Stocare București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

Din numărul dozelor primite de Centrul Național de Stocare Craiova, o parte ajung în Gorj, urmând a fi distribuite la centrele din județ.

Până la acest moment, țara noastră a primit un număr de 2.863.439 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise de Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene.

Articole similare

Back to top button