Scenariul galben aduce spectacole la teatru

Scenariul galben în care se află municipiul Târgu Jiu permite și desfășurarea spectacolelelor de teatru. Cum rata de infectare trece totuși de 1,5 la mie, capacitatea sălii este redusă la 30%. Duminică iubitorii  de teatru au putut vedea piesa Tinerețe fără Bătrânețe, iar actorii au jucat cu casa închisă.

Săptămâna aceasta vor avea loc alte două spectacole, unul dintre ele în premieră. Joi, actorii vor face deliciul celor mici cu spectacolul „Iedul cu trei capre”, iar doritorii trebuie să se grăbească, întrucât mai sunt foarte puține bilele disponibile. Duminică, vine rândul celor mari să se relaxeze pe scunele instituției de cultură, pe scenă jucându-se „Dialog”, o piesă ce nu s-a bucurat până acum de spectatori.

Iubitorii de teatru trebuie să își rezerve un bilet în prealabil, atât la agenția instituției cât și telefonic sau online. De asemenea, spectatorii trebuie să respecte măsurile impuse de pandemie, să poarte masca și să păstreze distanțarea, iar dacă municipiul Târgu Jiu va trece în scenariul verde, sala își va mări capacitatea la 50%.

Deocamdată, conducerea instituției nu a programat și alte spectacole pentru următoarea săptămână, neștiind dacă trendul descendent al incidenței se va menține sau, dimpotrivă va crește și orașul va reintra în scenariul roșu.