ActualitateSliderUltima ora

Speranță pentru Strada Eroilor din Cărbunești

Primarul de la Târgu Cărbunești a ieșit de multe ori în spațiul public să-și expună proiectele pentru dezvoltarea comunității, lăudându-se cu kilometri de asfalt, școli reabilitate și investiții în unitățile sanitare. Totuși, unii cetățeni spun că de aproape 8 ani, 10 locuințe de pe strada Eroilor nu dispun de utilitățile de bază. Acolo nu este extinsă nici rețeaua de gaze și nici cea de canalizare, chiar mai mult, nici electricitate nu ar avea.

Edilul Dănuț Birău spune însă că are în vedere și investiții în acea zonă. Canalizarea va fi extinsă conform proiectului ADIA Gorj, iar pentru gaze autoritățile locale ar fi depus deja o solicitare în acest sens și s-a primit avizul Distrigaz.

La începutul verii ar trebui să fie demarate lucrările. Câteva sute de metri de rețea electrică ar urma să fie introduse în zonă, iar primarul spune că deja a solicitat operatorului să înceapă lucrările. Autoritățile au prevăzut deja banii necesari pentru partea de cofinanțare.

Așadar localnicii s-ar putea bucura în acest an de rețeaua de gaze, urmând ca cea de canalizare să mai aștepte până ce Aparegio va demara lucrările pe fonduri europene. Pentru Târgu Cărbunești mai sunt în plan și investiții în infrastructura rutieră, reabilitarea școlilor și a câtorva secții din Spitalul orășenesc.

Articole similare

Back to top button