ActualitateSliderUltima ora

Târgu Jiu se relaxează

Timp de aproape o lună, municipiul Târgu Jiu a fost în scenariul roșu, cu o incidență cumulată de peste 3 la mia de locuitori. Din fericire, rata de infectare nu a crescut la peste 4 când ar fi fost instituite noi măsuri, ci a scăzut zile la rând până ieri când au fost raportate 2,94 cazuri la 1000 de locuitori, iar astăzi 2,71.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ieșirea din scenariul roșu și intrarea în cel galben. Astfel, restaurantele vor fi deschise și în interior, însă cu o capacitate de 30%. Teatrele și cinematografele se vor deschide și ele, cu același grad de ocupare ca și operatorii economici din domeniul alimentar.

Pe lângă municipiul Târgu Jiu, alte 30  de localități se află în prezent în scenariul galben. Printre acestea se numără aproape toate  orașele din Gorj dar și municipiul Motru, cu o incidență cuprinsă între 1,54 și 2,98 cazuri la mia de locuitori.

În scenariul roșu sunt în prezent 10 localități, printre care și orașul Bumbești Jiu, cu o rată de infectare de 3,91 la mie. Cea mai mare incidență este înregistrată în comuna Stănești cu 4,62, urmată de comunele Stoina, Runcu și Godinești 4,48, 4,25 și 4,07 cazuri raportate la 1000 de locuitori.

Aici magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația este restrciționată începând cu ora 20.00, când devine obligatorie declarația pe propria răspundere și deplasarea cu un motiv bineîntemeiat. În cele 4 comune cu incidență mai mare de 4 la mie, sigurele cazuri în care oamenii pot ieși din casă după lăsarea serii sunt legate de asistența medicală de urgență sau achiziționarea medicamentelor, îngrijirea copiilor sau a persoanelor vârstince ori cu dizabilități, decesul unui membru de familie sau în interes profesional.  Cele mai „norocoase” localități sunt Berlești și Samarinești, acolo unde niciun cetățean nu s-a infectat în ultimele 14 zile.

Articole similare

Back to top button