ActualitateSliderUltima ora

Primarul vine în ajutorul spitalului

Situația epidemiologică din România este una extrem de gravă. În prezent suntem mult dincolo de pragul de suportabilitate al sistemului medical. Medicii își dau silința pentru a salva cât mai multe vieți, însă după un an de foc, un an de pandemie de coronavirus, oboseala își spune cuvântul. Paturile la terapie intensivă sunt pe cale de dispariție, pacienții în stare gravă fiind chiar transportați în alte județe, la sute de km distanță, acolo unde un loc este disponibil. Aparaturile abia mai fac față numărului ridicat de solicitări, astfel că nevoia de unele noi este din ce în ce mai mare.

La nivelul județului Gorj, există două spitale exclusiv COVID, cel de la Târgu Cărbunești și Secția de Boli Infecțioase SJU Târgu Jiu.

Pentru a veni în ajutorul medicilor, dar și al pacienților, primarul orașului Târgu Cărbunești a demarat o serie de proiecte ce vizează modernizarea și dotarea spitalului de urgență cu aparatură de ultimă generație.

Astfel, un proiect în valoare de 2 milioane de euro, finațat prin fonduri europene, ce constă în extinderea și modernizarea ambulatoriului, se desfășoară în prezent.

Edilul Dănuț Birău susține că un alt proiect urmează a fi implementat. Este vorba despre un proiect exclusiv pe fonduri europene ce prevede achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație de care Spitalul Județean de Urgență Târgu Cărbunești are mare nevoie în această perioadă dificilă.

La nivelul spitalului de la Cărbunești secția ATI a mai fost suplimentată cu încă 5 paturi, iar pe viitor vor fi aduse și alte aparate de ventilație pe lângă cele 16 existente.

Articole similare

Back to top button