ActualitateSliderUltima ora

Pregătiri pentru etapa III de vaccinare

Conform datelor anunțate de coordonatorii campaniei naționale de vaccinare, România va primi în aprilie peste 3 milioane de doze de vaccin. Pe platforma oficială de programare a fost deja lansată lista de așteptare. Introducerea acestei modalități reprezintă declanșarea etapei a treia de vaccinare, a populației generale, dar fără a limita accesul cu prioritate al persoanelor în vârstă, bolnavilor cronici și lucrătorilor esențiali la programare.

Așadar, poziția pe listă nu este una fixă. O persoană din etapa a treia ar putea fi împinsă mai jos, în cazul în care la acel centru se înscriu persoane din etapa a 2-a. Timpul de așteptare ar putea să se prelungească, dar există posibilitatea și de avansare pe listă, dacă mai multe persoane care nu vin la programare.

Județul Gorj este pregătit pentru imunizarea în masă, după cum susține subprefectul Marcel Iacobescu. În prezent ritmul de vaccinare din Gorj este de 60 de persoane pe zi în toate centrele, însă va crește până la 90, mai ales cu în scurt timp se va redeschide un nou centru, la Turburea.

Subprefectul spune că centrele nu vor duce lipsă de cadre medicale, mai mult ar exista chiar și voluntari care și-au exprimat dorința de a participa la campania de vaccinare.

Până în prezent, în Gorj s-au vaccinat aproape 60 000 de persoane. La nivel național doar în ultimele 24 de ore s-au imunizat la fel de mulți oameni ca și în județul nostru în 3 luni. La nivel național au fost administrate peste 3 milioane de doze, majoritatea cu Pfizer. Pe locul doi în preferințele românilor se află Astrazeneca, iar pe 3 Moderna. Au fost înregistrate reacții adverse la 3,4 doze dintr-o mie administrate.

Articole similare

Back to top button