ActualitateSliderUltima ora

Minerii la întâlnire cu ministrul

Protestul spontan de luni dimineața din fața Complexului Energetic Oltenia nu a rămas neauzit. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a chemat la discuții reprezentanții sindicatelor, dar și conducerea companiei pentru a lămuri aspectele cerute de protestatari.

La întâlnire au participat și deputații de Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină. Ministerul Energiei a emis și un comunicat prin care a prezentat temele abordate în cadrul ședinței. Instituția spune că au fost discutate probleme referitoare la activitatea Complexului Energetic Oltenia, iar Ministrul a transmis un mesaj ferm către reprezentanții sindicatelor din CEO, adresându-le rugămintea de a-l transmite mai departe salariaților companiei.

“Eu, și întreg Ministerul Energiei, susținem și vom continua să susținem Complexul Energetic Oltenia în rezolvarea problemelor pe care le are acest Complex de rezolvat, precum și în aprobarea programului de restructurare de către Comisia Europeană. CEO va deveni, dintr-un producător unic de energie electrică pe bază de cărbune, un producător de energie electrică pe bază de cărbune, gaz și energie regenerabilă. Vreau să infirm clar toate manipulările potrivit cărora CEO se va închide: CEO nu se va închide și noi, la Ministerul Energiei, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Voi avea grijă de angajații CEO. Niciodată nu am pierdut din vedere latura socială când vine vorba de Complexul Energetic Oltenia.”

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe spune că au fost discutate mai multe aspecte, printre care și scoaterile din fondul forestier a suprafețelor împădurite din carierele miniere, Ministrul și-a asumat responsabilitatea că va duce la bun sfârșit negocierea și aprobarea Planului de Restructurare. Ca o concluzie, Căldărușe spune că este mulțumit parțial de întâlnirea de la București, tot timpul fiind loc de mai bine.

Sindicalistul spune că deocamdată minerii vor renunța la protest, acordânt timp Companiei să se reorganizeze.

Reamintim faptul că luni dimineața sute de mineri au protestat în fața complexului Energetic Oltenia, unii dintre ei amenințând chiar cu greva foamei. Directoratul CEO a transmis revendicările Ministrului Energiei care a și răspuns în cel mai scurt timp, astfel suspendându-se manifestarea spontană.

Articole similare

Back to top button